fbpx

Van papier naar pixel

Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen waagde de digitale sprong: van een papieren naar een digitaal jaarverslag. Daarbij wilden ze natuurlijk ten volle gebruik maken van alle mogelijkheden die dat biedt – en alles zoveel mogelijk bundelen bij één bureau… Een prima idee, vond Cantilis. Wij begeleidden het project van concept tot going live, van tekst tot animaties en van cijfers tot infografiek.

Wat betekende een digitaal jaarverslag voor Stedelijk Onderwijs? In de eerste plaats een interessanter jaarverslag, met veel meer mogelijkheden en veel meer mensen in beeld en aan het woord. Ook meer infografieken en illustraties, meer interactie, meer beweging, en meer social sharing. Tegelijkertijd moest ook de drogere kost zoals de balans, de resultatenrekening en de verslagen, een plaats krijgen.

Cantilis zorgde voor dat alles – en voor meer. De verslagwebsite laat in meer dan vijftig getuigenissen bijna iedereen aan het woord: van algemeen directeur tot leerling en poetsvrouw. We zorgden voor verschillende leeslagen en een navigatiestructuur die zowel horizontaal als verticaal werkt. En in plaats van de ‘droge kost’ weg te stoppen, verpakten we de facts & figures in meer dan dertig illustraties. Meer dan tien filmpjes brengen extra leven in het jaarverslag. Bovendien maakten we ook een animatiefilmpje dat de geldstromen van het Stedelijk Onderwijs tot leven wekt… Bij Cantilis kennen we geen droge kost 🙂

Kijk maar even hier.

Klant: Stedelijk Onderwijs Antwerpen