fbpx

NSP #doorwerkerscampagne

Klant: North Sea Port, fusiehaven van Vlissingen tot Gent

De coronacrisis trof iedereen, maar het was levensnoodzakelijk dat North Sea Port bleef draaien. Ook in onmogelijke tijden. Voeding, geneesmiddelen, papier, en zoveel andere goederen moeten elke dag geladen en gelost blijven worden. De haven vroeg Cantilis een campagne te creëren om de mensen die dat allemaal mogelijk maakten, in de kijker te zetten.

Motiverende boodschappen in crisistijden

North Sea Port wilde de bedrijven van het havengebied én hun medewerkers bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Cantilis zocht een snelle, eenvoudige campagne-aanpak om zoveel mogelijk mensen in de kijker te zetten. Op korte termijn en met beperkte middelen. We beslisten te gaan voor een portretreeks van de doorwerkers van de haven… en we hadden meteen ons campagne-idee!

Instagram en andere social media, de website, maar eerst: interviewen

De portretten van de medewerkers bouwden dag na dag een grid op Instagram. Een mooie, symbolische manier om te tonen hoe zo’n haven één web van solidariteit en verbondenheid vormt… IG vormde de kern van de campagne, vandaar de hashtag. Daarnaast kwamen de verhalen van de betrokkenen uitgebreid aan bod op de website van North Sea Port. Via Facebook, Twitter en LinkedIn deelden we alles om de hele havenregio te bereiken.

In sneltreinvaart langs 13 bedrijven

Aangezien de coronacrisis toen zeer actueel was, speelden we kort op de bal. Je bedankt iemand die zich in de strijd gooit, liefst meteen. Dus elke dag een interview met een medewerker, de huisfotograaf van North Sea Port langs sturen en meteen de dag erna online. Zo ging het een drietal weken door tot we dertien medewerkers en bedrijven in the picture hadden gezet.

Enthousiaste reacties en hartverwarmende verhalen

Na de hartverwarmende verhalen sijpelden heel wat enthousiaste reacties binnen. Van de havenbedrijven en -medewerkers zelf, maar ook van buitenstaanders. Positiviteit in een moeilijker periode, dat bleek mensen deugd te doen. North Sea Port droeg graag zijn steentje bij – zoals de #doorwerkers zelf elke dag deden!