fbpx

Nieuwe stijl voor zeldzame ziekten

Klant: Radiorg

RaDiOrg.be staat voor Rare Diseases Organisation Belgium. De organisatie overkoepelt een 70-tal Belgische verenigingen van patiƫnten die lijden aan een zeldzame ziekte met hun naaste verwanten, vrienden en allen die mee ijveren voor hun doelstellingen. Cantilis ontwikkelde een nieuwe visuele identiteit voor RaDiOrg.be en droeg hiermee bij tot de professionalisering van deze not for profit-organistatie.

RaDiOrg.be beschikte over een zelfgemaakt logo. Maar een deel van de subsidies die RaDiOrg.be ondersteunen, komen van het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Daar stelde men als voorwaarde dat de werking van de organisatie verder geprofessionaliseerd werd.

En omdat bij een professionele organisatie ook een professionele uitstraling hoort, herwerkte Cantilis het logo en de visuele identiteit van RaDiOrg.be. De presentatietemplates en displaymaterialen werden eveneens onder handen genomen, net als de website, omdat die voor een organisatie als RaDiOrg immers de primordiale functie van “ontmoetingsplaats” vervult.