fbpx

Interviews als katalysator

Klant: Amundi

Cantilis verzorgt de persrelaties voor de Franse vermogensbeheerder Amundi binnen België en Luxemburg. Sinds 2010 bouwden we voor hen een goede relatie op met tal van financiële journalisten. Gezien de complexiteit van de onderwerpen, maken we veelal gebruik van interviews om het verhaal in de diepte te kunnen brengen.

Op geregelde tijdstippen reizen experts van Amundi vanuit het hoofdkantoor in Parijs naar België of Luxemburg voor meetings met klanten. Bij elke gelegenheid onderzoekt Cantilis de mogelijke invalshoeken en stapt hiermee op enkele journalisten af om hen een interview aan te bieden.

Enkele voorbeelden:

Vergrijzing biedt ook kansen

Met zijn Silver Age Fund speelt Amundi in op de toenemende vergrijzing. Cantilis organiseerde voor diverse media interviews met fondsmanager Clémént Maclou. Het fonds belegt niet enkel in medicijnen, maar  ook in consumentengoederen, toerisme en de financiële sector. Een interessante insteek voor De Tijd en L’Echo, die hierover een goed gestoffeerd artikel publiceerden.

Hoofdstrateeg Amundi in De Tijd

“Beleggen in een Zuid-Koreaans bedrijf dat veel uitvoert naar Duitsland is nu een goed idee.” Het is slechts één van de interessante beleggingsadviezen van Philippe Ithurbide, Global Head of Research, Strategy and Analysis bij Amundi. Cantilis zorgde ervoor dat deze financiële topexpert zijn visie kon delen met het Belgische publiek in de krant De Tijd.

Europa, Japan en Indië: het trio van Amundi

Hoe laat je je portefeuille renderen in tijden van grote volatiliteit? “Diversifiëren”, zo luidt het advies van Amundi in L’Echo. Cantilis zorgde ervoor dat journalisten met verschillende investeringsspecialisten konden spreken tijdens een klantenevent van Amundi. L’Echo combineerde de visies van hoofdeconoom Didier Borowski en aandelenspecialist Alexandre Drabowicz.