fbpx

Die ochtend bij Cantilis… een hondje (of twee)

Die ochtend bij Cantilis… een hondje (of twee)
2 juli 2019 Master Cantilis

Onlangs was het Bring Your Dog to Work Day en werden we om de oren geslagen met artikels over de voor- en nadelen van een office pet. Alle bronnen waren unaniem: een huisdier op kantoor zou zorgen voor minder stress, meer sociaal contact en een betere concentratie. Een geweldig idee dus (behalve als je bange of allergische collega’s hebt).

Bring Your Dog To Work Day was dé dag bij uitstek om eens uit te testen of een huisdier op kantoor echt zoveel vreugde zou brengen. We haalden Golden Retriever Lila en Bearded Collie Luka voor een dagje naar onze headquarters op de Foreestelaan. Hoe ons dat bevallen is? U leest het hier.

The same but different

De meeste collega’s merkten het merendeel van de werkdag niet eens dat de hondjes er waren. (Want wij zijn uiteraard immer geconcentreerde, harde werkers ;-)) Lila en Luka lagen rustig te slapen of maakten af en toe een ommetje rond het eiland. “Soms snuffelde Lila plots aan mijn hand en dan schrok ik even. Maar op één of andere manier bracht het rust als ze naast mij kwamen liggen” zegt Kamilla, onze graphic designer. Luka is een puppy (al heeft ze met haar 20 maanden al tienerallures) en is dus wat levendiger, maar niemand die zich stoorde aan haar kwispelend enthousiasme. De sfeer in het kantoor was helemaal zen en vrolijk!

Fris brein na een wandeling

Wij delen een kantoor met Wijs, Gents, Clever, Mandelbrot en NCube en natuurlijk hadden onze mede-gebouwbewoners ook hun hondjes meegebracht op Bring Your Dog to Work Day. Het was een mooie zomerdag, dus gingen we allemaal samen wandelen aan het water hier in de buurt. Onze graphic designer Stéphanie ging ook mee op wandel: “Na de wandeling had ik weer een ‘fris brein’ en kon ik me makkelijker concentreren.” De hond af en toe buiten laten is een must – en wij zijn er nu van overtuigd dat zo’n verplichte pauze wonderen doet voor het concentratievermogen. Een mens zou vaker verplichte werkpauzes moeten inlassen!

Sociale cohesie

We slaan af en toe wel een korte babbel met de andere kantoorbewoners. Wat small talk aan de koffiemachine. Een glimlach tijdens de lunch. Een grapje aan de vaatwasmachine. Maar wat er op Bring Your Dog To Work Day gebeurde was bijna magisch. Niet alleen tijdens de wandeling, maar ook daarna bleven mensen aan elkaars bureau plakken, als ware het den toog in een café op de Vrijdagmarkt. Als storytellingbureau zijn wij natuurlijk geïnteresseerd in alles wat verhalen naar boven doet borrelen en alles wat inspirerende gesprekken op gang kan trekken. Bij deze zetten we ‘kantoorhuisdieren’ in de top van geslaagde conversation starters.

Dog owners worden op één of andere onverklaarbare magnetische manier naar elkaar toe getrokken. In het park, bijvoorbeeld, spreken mensen die met de hond aan het wandelen elkaar ook heel makkelijk aan. Als ik aan het lopen ben zal ik niet gauw een andere jogger aan z’n mouw trekken voor een praatje.” aldus collega’s Kim en Laura.

Hond naar het werk of werken bij de hond?

Of een kantoorhuisdier nu ontspannend, inspirerend en/of concentratiebevorderend is of niet, sommige mensen willen ook gewoon meer tijd met hun huisdier doorbrengen omdat ze het diertje missen. Hier op kantoor zitten we met kat-, hond-, en cavia afficionado’s die naar verluidt meerdere keren per dag denken aan hun pluizige vriend die alleen thuis zit… Als een huisdier op het werk in jouw situatie niet haalbaar is, kan je altijd je werk naar je huisdier verhuizen. Bring Your Work to Dog Day, dus.